War Horse

Vad händer Spielberg? Vem är det som har en hållhake på dig, så stark att du inte hoppade av det här ihåliga skeppet från första stund?
War Horse är ett amerikanskt krigsdrama om en fantastisk häst som genom olika omständigheter hamnar hos en mängd olika personer i Europa under första världskriget. Alla som kommer i kontakt med hästen blir snabbt våldsamt förälskade i honom, men ingen mer än den person som först tog sig an hästen; en ung fattig pojke, som ger sig ut i kriget för att hitta tillbaka till sin älskade häst.
War Horse är en otroligt påfrestande film att se på. En amerikansk, sentimental smörja som aldrig upphör att förvåna mig genom att hela tiden toppa en kalkonscen med en ny, ända in i slutscenen (efter ca 2,5 timmar). Så många scener som är så svåra att ta på allvar, så många karaktärer som man uppenbarligen ska bry sig om men som man inte hunnit lära känna tillräckligt för att göra det och för att vara Spielberg - så dåligt gjort rent tekniskt! Om det lagts ner pengar på att göra den filmen undrar jag var dom tog vägen, för det är så gott som inga scener som osar dyrt.
War Horse är en film som riktar sig till dig som älskar hästar, stråkmusik och sentimentalt dravel. Gör du inte det, besvära dig inte med att se filmen. I min mening är det här skrattretande dåligt och oerhört långtråkigt.
booh!
/jonas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0