Betyg vecka 17

Återigen dags att påminna alla glömska lyssnare om fredagens kaninbestånd:

Perfect stranger - 2 kaniner
Försök till smart thriller som prickar in alla fel i boken och slarvar bort bra idé.

Free Jimmy - 3 kaniner
Våldsam norsk animerad film som är mer annorlunda än bra. Men ändå bra.

Illusionisten - 3 kaniner
Edward Nortons trollkonster imponerar, trots att det bara är på film.

Harvey påminner

Snart dags för ett nytt program. Om du lyssnar på K103 idag klockan 1300 får du höra tre av kvällens biopremiärer recenseras. Halle Berry wallraffar i Perfect stranger, Ed Norton trollerixar i Illusionisten och fyra trötta typer jagar en knarkande elefant i animerade Free Jimmy. Dessutom tipsar vi om helgens sci-fi mässa och veckans tv.  

Betyg vecka 16

Dags att se tillbaka på fredagens kaninutdelning:

A guide to recognizing your saints - 4 kaniner
Fascinerande och yvig skildring av slaskiga white trash-ungdomar i åttiotalets New York.

Death of a president - 3 kaniner
W Bush skjuts i provocerande blandning av arkiv- och nyinspelat material som blir lite tröttsamt i längden.

Shooter - 3 kaniner
Gedigen popcornaction om konspirationsteorier och flykt som bjuder bra underhållning för stunden.

Sunshine - 3 kaniner
Vackra bilder och häftiga effekter väger upp för det pretentiösa innehållet.

I dagens Harvey

Klockan 1300 är det dags igen. På valfri volym ska vi recensera A guide to recognizing your saint, Death of a president, Shooter och Sunshine. Mycket slask, action och presidentmord som går upp på bio ikväll alltså. Som vanligt försöker vi hinna med och tipsa om allt det där andra som går på teve med. Lyssna på K103 klockan 1300.

Ridley Scott skådespelar?

I City Göteborg kan man idag läsa att Ridley Scott sagt ja till att regissera en ny thriller. Av notisen att döma lär han även själv spela en hemlig polisagent som på eget bevåg drar igång en utredning om en serie barnmord. Om det ligger nån sanning i detta eller om det bara rör sig om ett sedvanligt amatörfel av nån inkompetent journalist/redigerare låter jag för tillfället vara osagt.

Roomservice

Ikväll klockan 2000 på Kanal 5 kan man se Johnnie och Mattias ordna ny fin inredning till Carolina Gynning i Roomservice. Intressant att se hur snabbt duon svängde från att hjälpa till med skolbyggen i Afrika till att förse svenska kändisar med ekfaner.

Ny svensk filmtidning i maj!

Nu har det blivit klart att Mediaprovider Scandinavia AB, som ligger bakom filmtidningen Stardust, köper tidningen Ingmar med tillhörande hemsida. Tanken är att raskt lägga ner tidningen för att slå ihop den med sin egna produkt och lansera den under nytt namn. Således får vi en ny filmtidning som skall heta Allt om film och som är tänkt att komma med sitt första nummer den 9:e maj.

Om detta är goda nyheter återstår nog att se. Stardust har jag kategoriskt undvikit på grund av dess hemska skvallertidningslayout. Ingmar har jag försökt läsa, men dom har å andra sidan gjort sitt bästa för att försöka undvika sina läsare. Kanske innebär det nya förlaget att tillräckligt med resurser finns att tillgå för att undvika ständiga förseningar och slapphänta återupplivningsförsök. Hoppas sammanslagningen fungerar och resultatet blir en läsvärd och läsbar tidningen som man faktiskt kan lita på kommer ut med ett nästa nummer. När det finns tidskrifter om att vara gravid borde det väl finnas plats för åtminstone en hyffsad filmtidning i Sverige.

/Kennet

Betyg vecka 15

I fredags recenserade vi två filmer:

Vänner för livet - 4 kaniner
Adam Sandler och Don Cheadle gör övertygande roller i drama om ensamhet med muntra inslag.

Hot fuzz - 4 kaniner
Brittisk drift med amerikansk action är rolig och duktigt utförd filmen igenom.

Harvey är tillbaka

Påsken är över sedan länge och med det är Harvey tillbaka i etern. Lyssna idag klockan 1300 för att höra Eva recensera Vänner för livet och Kennet recensera Hot fuzz. Kan redan nu lova att det är två klart sevärda komedier. Som vanligt passar vi även på att tipsa om det bästa på teve och det roligaste som släpps på devede. Vi hörs!

Harvey firar påsk

Den som väntar på nåt gott väntar en vecka till. På grund av påsken och alla dess betungande ritualer och traditioner sänder vi inget nytt program idag. Man ska ju som bekant inte göra nåt kul denna dag. Under långfredagens för- och eftermiddag kan du istället höra en repris av förra veckans program. Annars kan vi föreslå att du går och hyr och ser Passion of Christ. Långtråkigare än så kan man nog inte ha det.

RSS 2.0