Betyg vecka 17

Premiär på bio:
 
The Lucky One - 2 kaniner
 
Terraferma - 4 kaniner
 
Premiär på dvd:
 
Simon och ekarna - 3 kaniner
 
Girl with the dragon tattoo - 3 kaniner

Är Harvey The Lucky One?

Kärleksmästaren Nicholas Sparks är tillbaka med en ny novell som filmatiserats av Scott Hicks. Zac Efron spelar marinsoldaten som känner sig som The Lucky One. I italienska dramat Terraferma slits Filippo mellan det gamla och nya Italien samtidigt som filmen tar upp det aktuella ämnet båtflyktingar. Vi pratar om soundtrackets betydelse för filmen. Dagen till ära spelar vi bara musik från kända soundtracks. Vi sett veckans stora dvdsläpp. Simon och ekarna och Girl with the dragon tattoo. Dessutom nyheter om Jack White, Gyllene Draken och Frame.

Betyg vecka 16

Premiär på bio:
 
Slåss för livet - 3 kaniner

Harvey slåss för livet

Hur kul är djur i film och vad har de för funktioner? Idag ger vi oss in i djungeln av djur på film. På Hagabion kan du idag se premiären av franska Slåss för livet. Vi ger dig en recension. Ska tv-licensen försvinna? Vilka går på Göteborgs filmfestival, vad visas på Tribeca just nu och vilka ska leda årets Kristallengala? Allt detta i veckans Harvey.

Betyg vecka 15

Premiär på dvd:
 
Last night - 3 kaniner
 

Last Night och Bromance i Harvey

Fredag 13 april startar den Afrikanska filmfestivalen CinemaAfrika på Hagabion. Hela helgen visas filmer från den afrikanska kontinenten. Vi har sett Last Night som har premiär på dvd denna veckan. Vi ser Keira Knightley, Eva Mendes och Sam Worthington i detta drama om otrohet som hade premiär på Tribecafestivalen i New York förra året. Bromance blev officiellt inskrivet i Merriam-Webster's Collegiate Dictionary i höstas. Vad innebär egentligen denna benämning som ofta används som filmgenre.

Betyg vecka 14

Premiär på bio:
 
Tomboy - 4 kaniner
 
Slutstation Frihet - 3 kaniner
 
Premiär på dvd:
 
Nader och Simin - En separation - 4 kaniner
 
The Thing - 3 kaniner

Tomboy, Slutstation Frihet, Nader och Simin - En separation & The Thing

Identitet och kön är en gyllene tråd i veckans Harvey. I franska dramat Tomboy följer vi 10åriga Laurie som trivs bäst i rollen som pojke. Turkiska Slutstation Frihet är en svart komedi om kvinnors rättigheter och utsatthet. Nader och Simin - En separation har belönats med både Oscar och Golden Globe för skildringen av följderna för en skiljsmässa i dagens Iran. Allt detta toppat med paranoid skräckremake av John Carpenters The Thing.

RSS 2.0