Betyg vecka 20

Premiär på bio:
 
Cabin in the woods - 4 kaniner
 
 
Premiär på dvd:
 
50/50 - 3 kaniner
 
The Rum Diarys - 3 kaniner

Cabin in the woods i Harvey

Skräck i öde skog är ett inte nytt tema direkt. Hur klarar sig nya Cabin in the woods? Två stora dvdsläpp denna veckan. Johnny "-But why is all the rum gone?" Depp spelar Paul Kemp i Rum Diarys som bygger på Hunter S "Gonzo" Thompsons självbiografiska roman med samma namn. Varken nytt att Depp var en mycket god vän till journalisten eller att han spelat honom förut. Hur blir det denna gång? I 50/50 kämpar Joseph Gordon-Lewitt mot cancer tillsammans med vännen Seth Rogen. Dramakomedi med högt potential. Levererar den?

Betyg vecka 19

Premiär på bio:
 
Get the gringo - 2 kaniner
 
Dark Shadows - 2 kaniner
 
 
Premiär på dvd:
 
Hamilton - 3 kaniner

Dark Shadows i Harvey

Mer vampyrer på bio. Tim Burton har tillsammans med bästisen Johnny Depp skapat komediskräckisen Dark Shadows. Mel Gibson har självskrivit manuset till Get the Gringo, där han även spelar rånaren som flyr till Mexico och hamnar i ett speciellt fängelse. På dvd ser vi nu den nyaste Hamilton - i nationens intresse, i regi av danska Kathrine Windfeld som senast gjorde tv-serien Drottningoffret. Hur påverkar Kickstart som företeelse filmproduktionen? Vi kollar upp begreppet. Dessutom nyheter om The Avangers, Kontoret och Franska Filmfestivalen på Hagabion.

Betyg vecka 18

Premiärer på bio:
 
Bullhead - 4 kaniner
 
 
Premiär på dvd:
 
The Darkest Hour - 2 kaniner

Bullhead tar Harvey ut på landet.

Bioaktuella belgiska Bullhead skildrar mafiosos i valonsk miljö. Den var en av de filmer som nominerades till en Oscar för bästa utländska film. Joel Kinnaman och Emile Hirsch möts i The Darkest Hour, där jorden anfalls av ett yttre hot. Nu finns den på din dvdhylla. Kodak Theatre i LA byter namn. Vad blir det nya? Tom Cruise sjunger i sin kommande film, men vad? Harvey har koll på alla nyheter. Dessutom pratar vi om politisk film. Vad räknas in i det begreppet och vad har den för roll och risker?

RSS 2.0