Betyg vecka 43

Premiär på bio:
 
Möhippan (Bacelorette) - 1 kanin

 
Premiär på dvd:
 
Rock of ages - 1 kanin

Möhippan, Rock of Ages och Bond-quiz

Efter succérna Baksmällan och Brides maids kommer nu en rad filmer på samma tema. En av dem är Möhippan (Bachelorette) med Kirsten Dunst i spetsen. Kan den leverera? Premiär för Skyfall samtidigt som Bond firar 50år. Vi diskuterar Bond ur ett historiskt perspektiv och funderar om Craig är en modern Bond? Dessutom Bond-quiz!
Rock of Ages når nu dvd-hyllan. Tom Cruise, Malin Åkerman, Alec Baldwin, Russel Brand och tusen kända skådisar till sjunger alla på riktigt i denna hyllning till hårdrocken och 80-talets Los Angeles. Bra eller usel idé?

Betyg vecka 42

Premiär på bio:
 
Min ungdoms kärlek - 2 kaniner
 
Lycka till och ta hand om varandra - 5 kaniner
 
Premiär på dvd:
 
Snow white and the huntsman - 3 kaniner

Lycka till och ta hand om varandra - Debutantvecka i Harvey

Många debuter i Harvey denna veckan. Superklasse-Jens Sjögren har gjort sin första långfilm. "Lycka till och ta hand om varandra" berättar om vänskapen mellan en pensionär och en tonåring.

Mia Hansen-Løve gör debut med franska romantiska dramat "Min ungdoms kärlek".

På dvd släpps denna fredag även regidebuten "Snow white and the huntsman". Hur kommer sommarens skandal på verka Rupert Sanders karriär och hur blev resultatet av denna version av Bröderna Grimms saga?

Vi berättar även om Stockholms filmfestival och "Torka aldrig tårar utan handskar".


Betyg vecka 41

Premiär på bio:
 
Savages - 3 kaniner
 
360 - 3 kaniner
 
Bitchkram - 2 kaniner

360, Savages & Bitchkram i Harvey

Harvey utforskar olika aspekter av livet i veckans recensioner. Brasilianaren Fernando Meirelles blev känd med filmen Guds Stad. I 360 får vi följa hans skildring av hur samhället och livet vi lever går i cykler och cirklar oavsett vem man är och var man bor. Oliver Stone bjuder upp till krig mellan knarkkungar och kidnappningsdrama med Benicio Del Toro, Salma Hayek och John Travolta. Svenska ungdomsdramat Bitchkram fokuserar på vänskap och mognad.

Harvey diskuterar dessutom vad som hänt med den konstnärliga friheten i Hollywood.


Betyg vecka 40

Premiär på bio:
 
Taken 2 - 2 kaniner
 
Äta sova dö - 3 kaniner

Taken 2, Äta sova dö & Cinemateket

Återigen hamnar Liam Neeson i ett kidnappningsdrama i Taken 2. Hur spännande är livet i Skåne? Vilka är de viktigaste delarna i livet. I Gabriela Pichlers "Äta sova dö" behandlas utanförskap. Vad händer på Cinemateket i höst? Harvey håller koll och ger dig massor av nyheter från filmvärlden.

RSS 2.0