Conan O´Brien Can't stop

Conan O'Brien, Andy Richter, Stephen Colbert
Regi: Rodman Flender

Conan O'Brien efterträdde Jay Leno i The Tonight Show när den äldre talkshowstjärnan fick en egen show. Men Lenos nya show blev ingen succé och han ville ha tillbaka sitt gamla program. Är man Leno, får man som man vill. Conan O'Brien blev överflödig, fick ett hemligt avgångsvederlag av NBC och medieförbud i ett år. Dvs NBC hade skrivit kontrakt med honom att vara deras ansikte och programledare; även om de inte hade något program för honom, och de vill inte att han skulle gå vidare och bli programledare någon annanstans, speciellt inte nu när de gett honom sparken och inte längre var så goda vänner med honom.

Har du sett Conan O'Briens show någon gång har du säkert märkt att han är en väldigt energisk och intensiv person. Inte den typen som är bra på att vara arbetslös eller sysslolös. I denna dokumentären får vi följa med O'Brien i arbetet med den humorshow han satte samman för att både bearbeta förlusten av sitt jobb och rastlösheten den skapade. Lika mycket som vi får insyn i hur en humorföreställning skapas och hur livet på turne är, får vi även lära känna en del av O'Briens personlighet. Dock märker man snabbt att det alltid är O'Brien som styr situationerna. Är det verkligen den riktiga personen vi ser här eller är det den karaktär som han vill visa upp? Är denna intensiva, ofta elaka, själviska duracelkanin den riktiga personen? Förhoppningsvis inte.

Detta är en intressant och underhållande dokumentär som tar dig med bakom kulisserna till den amerikanska tv- och komikervärlden, även om den ibland känns väldigt regisserad. Är du intresserad av amerikanska talkshows, komiker och att möta kända ansikten utanför deras vanliga miljöer är detta ett perfekt tillfälle.


/Eva

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0