Between 2 fires

Manus & regi: Agnieszka Lukasiak

Between two fires är ett gripande polsk/svenskt drama som är svårt att värja sig emot. Marta (Magdalena Poplawska) är en ung mor till dottern Anna (Kamila Nowysz). De lever ett fattigt, föga åtråvärt liv i Vitryssland. Handlingen tar fart i och med Anna riskerar att bli såld till barnhandel när Marta hamnar i pengabekymmer med maffian. Med förhoppningar om att Sverige är ett land där de kan börja om på nytt tar de sig från Vitryssland via flyktingbussen runt Finland och till en svensk flyktingförläggning långt upp i vårt avlånga land. Där väntar nya utmaningar och problem.

Filmen utspelar sig på vintern i det karga, men oerhört vackra, nordliga Sverige. Kontrasten mellan naturens skönhet och den sterila, ångestladdade flyktingförläggningen är påträngande.

Poplawska är lysande i huvudrollen och jag kände mig djupt berörd av Martas och hennes dotters situation. Tack vare att man bryr sig blir alla steg i filmen rörande och spännande; hur kommer det att gå för våra huvudpersoner?

Filmen utvecklas med vänskaps- och kärleksrelationer, och karaktärerna byggs successivt upp för oss tittare att lära känna.

Ett oerhört starkt drama som jag har svårt att tro lämnar någon oberörd.

/Jonas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0