The Adjustment Bureau

Matt Damon, Emily Blunt
Regi: George Nolfi

När den unge guvernörskandidaten David Norris förlorar på målinjen tror många att det är slutet på hans politiska karriär. Men samma dag möter han av en slump den karismatiska Elise som ger honom en ny syn på tillvaron och ny gnista. Ögonblicksmötet dröjer kvar i han minne och när han några år senare av samma slump möter henne på nytt bestämmer han sig för att denna gång inte tappa bort henne och lära känna henne. Men det är inte så lätt när det visar sig att enligt "planen" är de inte tänkta för varandra. David får av misstag veta att världens styrs av någon med en förutbestämd plan och dennes Korrigeringsbyrå arbetar med att förhindra människorna från att avika från den. Davids känslor stoppar man dock inte så lätt och han tar upp kampen mot sitt eget öde. 

Filmen bygger på en novell av ingen mindre än Philip K Dick, som även skrev novellen som ligger till grund för Blade Runner. En fascinerande historia och ide, som tyvärr slarvas bort lite med för klyschiga vändningar och väldigt många långa jaktscener. Däremot är båda Damon och Blunt välcastade och bekväma i sina roller. John Slattery gör en roll som nästan känns utklippt ur tv-serien Mad Men där vi vanligtvis ser honom. Passar dock bra in även här. Även om man kan undra varför medarbetarna på The Adjustment Bureau", som funnits sedan tidens begynnelse, har en dresscode hämtad från 50-talet. Kanske skulle vara enklare att smälta in om man följde tiden man befinner sig i.

Tänkte från början ge filmen en stark tvåa på grund av sina många brister, men ändrar mig till en svag trea istället för dess charm, duktiga skådespelare och lite ovanliga genrer.

/Eva 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0