The Green Hornet (3D)

Regi: Michael Gondry
Manus: Seth Rogen, Evan Goldberg
Med: Seth Rogen, Jay Chou, Cristoph Walz, Cameron Diaz, Tom Wilkinson

The Green Hornet är en superhjältekaraktär utvecklad på 30-talet, påhittad av George W. Trendle. Filmen handlar om Britt Reid (Rogen), en dryg, bortskämd ung man som lever av sin fars tillgångar, som en dag blir ensam arvtagare till faderns förmögenhet: bl.a. stadens största dagstidning. I arvpaketet kommer också alltiallobutlern Kato (Chou), som visar sig ha oanade talanger i både att göra kaffe, bygga ihop saker och att sparka stjärt i allmänhet. Tillsammans beger de sig ut på gatorna för att bekämpa brott.

Filmen är mer eller mindre konstant underhållande från början till slut, där humor och action blandas hejvilt. Rogen spelar precis den rollen han brukar göra: en något självgod slacker som verkar se på världen lite ur ett barns perspektiv, och jag blev överaskad att det funkade så bra i kombination med superhjältetemat. Som med alla superhjältefilmer behövs en antagonist och denne finnes i form av Chudnofsky (Waltz). Waltz är fantastisk bra och rolig som stadens sanne kriminelle boss - dock lider Chudnofsky av att hans kollegor och rivaler inte riktigt tar honom på allvar, han skrämmer dom inte, och han blir inte gladare av att the Green Hornet väcker uppmärksamhet som rättvisans riddare...

Även om det ibland känns som om filmen glömmer av att hålla en viss distans till actionsekvenserna, för att behålla humorn och ironin, så gör det inte så mycket. Det blir helt enkelt ett jäkla drag, blandat med mycket skratt och sköna karaktärer.

Fyra kaniner!

/Jonas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0