Trassel

Baserad på bröderna Grimms gamla saga om prinsessan Rapuntzel har Disney gjort en nyversion med titeln Trassel. Rapunzel är prinsessan i det ointagliga tornet som släpper ut sitt hår för att låta mamman/häxan Gothel klättra upp med mat och presenter. Naturligtvis finns det också en "prins" med i sagan,även om han i det här fallet inte stjäl fokuset från den verkliga huvudpersonen som givetvis är Rapunzel själv.
Även om allt känns förenklat, så som det ofta framställs i film för barn och unga, så innehåller denna film ovanligt mycket ironi och humor. Det är just ironin och humorn som är en del av filmen stora behållning. De "side kicks" som har kommit att bli standard i Disney, är inte bärande för filmens komik.
Det har satsats extra för att skapa en verklig känsla av hur det skulle kunna kännas att komma ut i det fria efter att ha suttit instängd i ett torn hela sitt liv. Filmen blir kanske inte djup, men den är underhållande och kliver ett bra steg bortom det vanliga stereotyperna för Disneyfilm.
Den 3D teknik som används förhöjer känslan av filmen och det märks att filmen har kostats på med ordentliga specialeffekter. Det här kommer säkert bli en populär film!
Recenserat: Mio Lee Rapp

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0