Apflickorna

Lisa Aschan har gjort den sista filmen som fick pengar från Rookieprojektet och detta med rätta, för den här filmen är fantastiskt bra.
I Apflickorna följer vi Emma och Cassandra som träffar varandra genom sitt stora intresse voltige. Voltige är en ridsport där olika akrobatiska konster utförs på hästryggen, för att klara detta krävs mycket träning men även utstrålning. Emma som är filmens huvudroll gör allt för att bli bättre och starkare då Cassandra erbjuder sin hjälp. Mellan de två uppstår en relation som balanserar kärlek, makt, sex på spetsen av vänskapen. En otroligt välgjord och annorlunda film som talar på ett väldigt ärligt och allvarligt sätt om några av livets viktigaste ingredienser.
Filmen utsätter verkligen sin publik för maktens allvar, men samtidigt så finns där mängder av underbar humor och riktigt bra skådespel.
Estetiken och känslan är lånad från westernfilm och detta sätter en extra skruv på den enkla men välfyllda filmspråket. Det här är en mycket efterlängtad film och det är en välförtjänt vinnare av Göteborg International Film Festivals största pris Dragon Award Best Nordic Film. Lisa Aschan är en regissör som jag hoppas att vi får se mycket av i framtiden.

/Mio Lee Rapp


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0