Red Riding Hood



Regi: Catherine Hardwicke
Manus: David Johnson

Red Riding Hood är en fantasy/horror film när den är som aldra sämst. Filmen utspelar sig för länge sen, kanske medeltiden, i en liten by mitt ute i ingenstans (i USA?!) där invånarna sedan generationer offrat lamm till vargen/varulven vid varje fullmåne för att blidka dess blodtörst. När vargen attackerar igen, till synes utan anledning, anlitar byn Solomon (Gary Oldman), en monsterdödare för att få bukt med problemet.

Filmen kretsar kring Valerie (Amanda Seyfreid) som av någon anledning är den enda som kan kommunicera med vargen. Valerie står också i mitten av ett triangeldrama, en kärlekshistoria med två män.

Filmen osar unket på alla sätt och vis. Skådespelarna verkar inte vilja vara med i filmen, fotot är hackigt och överambiöst, kärlekshistorien känns totalt ointressant och kopplingen till den kända sagan om Rödluvan är helt oförståelig.

Regissören Hardwicke, som regisserade första Twilightfilmen, verkar ha blivit överöst med olika, motsägande direktiv som gör att filmen känns som en kommersiell soppa som ska locka över Twilightfans.

Ett skrattretande totalhaveri som jag inte skulle önska någon att behöva uppleva.

/Jonas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0