Robin Hood

Robin Hood är tillbaks igen, den här gången innan han blir sitt alter ego Robin Hood. Filmen är alltså en så kallad "prequal", en film som utspelar sig innan tidigare filmatiseringar. Men varför vill man göra en prequal? Jag menar, om man ser till den mest framgångsrika Robin Hood filmatiseringen nånsin, Prince of Thieves, så har dom ju redan upptrappningen till legenden gjord i den filmen. Men nu bestämde sig Ridley Scott för att göra det igen, bara det att han tar två och en halv timma på sig. En alldeles för lång film, helt enkelt.

Filmen har ingen som helst "robin-hood-känsla" över sig heller. Robin Hood var ju en buse som lekfullt jävlades med Kungadömet och stal från de rika och gav till de fattiga. Men Russel Crowe, som spelar Robin, är heeelt fel man för den rollen. Machomannen med basrösten är inte kul för fem öre. Det känns verkligen som om han tänkt sig att han bara behövde göra om sin rollprestation i Gladiator för att det skulle gå hem, vilket förövrigt även är en känsla som hela filmen har över sig.

I sitt försvar så är det ett gediget hantverk, det finns några pampiga krigsscener å lite svärdbattles. Men är det inte lite utvattnat vid det här laget? För mig gjorde filmen inte succé någonstans, men hade den inte varit fullt så lång hade det kanske varit en helt ok söndagsrulle sjunka ner framför.

Men nej, Robin Hood är inget jag vill rekomendera. 2 kaniner kan den få med sig.

/Jonas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0