Jag köpte en regnskog

Filmen bygger på minnet från att som 8 åring varit med och samlat in pengar till att rädda regnskog. Vi får följa hur Jacob Andrén återkommer till sin gamla skola, går genom organisationer och myndigheter för att försöka hitta den regnskog som hypotetiskt sett ska finnas kvar. Jacob är fast besluten att försöka hitta regnskogen, för finns det annars någon idé med att försöka hjälpa andra? Färden bär av mot Costa Rica och Nicaragua allt för att hitta regnskogen.
Resan blir både intressant och spännande, det känns som att regissörerna Helena Nygren och Jacob Andrén gjort en resa som många andra skulle behöva göra. En resa för att förstå hur komplext och stort allt kan vara.
Vi får dels en personlig skildring av en historia som delas med många andra svenskar som växte upp under 90-talet. Men vi får också och verklig och fin dokumentär om hur illa det är med regnskogen och det folk som lever där.
Frågan "Är det värt att försöka rädda regnskog?" är befogad idag då allt tycks så svårt och många kanske tappat lite tro på godheten. En charmig och enkel dokumentärfilm som kopplar samman igår med idag. Förhoppningsvis så får vi se flera liknande produktioner i framtiden. Och du som en gång varit med och samlat pengar för att rädda regnskog borde absolut se den.
Regi: Helena Nygren & Jacob Andrén

/Mio Lee Rapp


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0