Cleanflix

Första filmen som avverkades på Göteborgs Filmfestival blev amerikanska Cleanflix. En dokumentär om piratcensur i de mer tokstollereligiösa delarna av USA. Under nollnolltalet började hemmapulare klippa om stora, amerikanska blockbusterfilmer för primärt mormoner, som vägrar se något som blivit "rated r". Men eftersom intresset för att se filmerna finns där, måste någon först klippa bort Kate Winslets tuttar ur Titanic innan det är moraliskt riktigt att se på verket.

Fenomenet sprider sig och blir riktigt populärt i flera delar av Amerika. Självklart låter inte reaktionerna från Hollywood vänta på sig. Det skriks om piratkopiering och upphovsrättsbrott. Regissörerna vill inte bli förknippade med de saniterade versionerna av sina filmer. Och exemplen på vad som klipps bort är sjukt underhållande att se.

Jag måste rekommendera filmen, även om den tappar fokus mot slutet och kommer att handla mer om personerna som hyr ut filmerna än om kärnfrågan i sig. Även fast det visar sig att det finns en del ironiska poänger att plocka, är det inte riktigt poängen med filmen.

/Kennet

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0