Tre bra brittiska skräckisar från tidigt 70-tal

Blood On Satan's Claw, 1970
Det är 1600-tal, i en liten by på den engelska landsbygden håller djävulen på att materialiseras genom att låta byns tonåringar odla hans kroppsdelar på sina egna kroppar. En fredsdomare (Patrick Wymark) kallas in för att bringa ordning. Linda Hayden i rollen som Angel Blake gör en fantastisk tolkning av en mycket svår roll. Finns som enkelutgåva, men köp mycket hellre den kistformade boxen med ytterligare fyra Tigon filmer (bl.a. den mycket sevärda Witchfinder General) http://www.play.com/DVD/DVD/4-/509989/-/Product.html

Hela Blood on Satan's claw finns som Playlist på Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=t-Z-PIogGy0&feature=PlayList&p=7D40B73DFE63D290&index=0

Don't Look Now, 1973
Alla tiders bästa double bill innehöll Don't Look Now som huvudfilm och nästa film, Wicker Man, som B-film. Donald Sutherland spelar en bebyggelseantikvarie som far med sin fru till Italien för att renovera en kyrka efter att deras dotter tragiskt gått bort i en drunkningsolycka. I ett virrvarr av psykiska tanter och en monströs dvärg i röd regnrock finns också en av filmhistoriens bästa sexscener.
http://www.play.com/DVD/DVD/4-/1111960/Don-t-Look-Now-Special-Edition/Product.html

Don't Look Now, trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Bx9q2JNJIo4

The Wicker man, 1973
I mitt tycke den bättre av de två och en av de bättre filmerna i genren. Filmens protagonist är en djupt kristen polis (Edward Woodward) som åker till en avlägsen skottsk ö för att utredda försvinnandet av en ung flicka. Väl på plats konfronteras han av öbornas hedniska religion och den karismatiske ledaren Lord Summerisle (Christopher Lee). Allt rundas av med den bästa twisten innan De Hänsynslösa kom och visade var twistskåpet skulle stå. Det finns en mängd olika klippningar av den här filmen, men den bästa enligt mig är den som går under directors cut-epitetet och finns på den här utgåvan:
http://www.play.com/DVD/DVD/4-/98898/The-Wicker-Man-Special-Edition/Product.html

Varning för nyinspelningen av Wicker Man med Nicholas Cage i huvudrollen. För att förstå hur bra originalet är och hur fruktansvärt dålig remaken är räcker det med att titta på trailarna:
Originalet: http://www.youtube.com/watch?v=5FdV-O8o7ok
Nicholas Cages morgonurin: http://www.youtube.com/watch?v=5FdV-O8o7ok

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0