500 days of Summer

"This is not a love story. It is a story about love." Så står det på filmaffischerna och det är faktiskt en bra beskrivning av vilken typ av film det är.

Det är inte fråga om en historia som utspelar sig under 500 dagar av sommar utan under 500 dagar av Summer, en ung flicka spelad av Zoey Deschanel. Joseph Gordon-lewitt spelar den manlige huvudpersonen och det är honom vi får följa under dessa 500 dagar.

Filmen är snyggt upplagd; vi får med hjälp av en dagräknare veta vilken av de 500 dagarna det är när scenerna börjar. Vi kastas fram och tillbaks i tiden men alltid med en tydlig indikaton när man befinner sig. Ploten är alltså inte så svår att hänga med i - det är ju trots allt bara en kärlekshistoria mellan två personer vi har att göra med. Men det är kul, det är spännande, det är välgjort och välskrivet. Filmen blandar glädje med sorg hejvilt och handlar om två människors relation till varandra och den lycka och de problem de får ut av den. Ett annat plus är de två bästa kompisarna vår manlige huvudroll umgås med. Manlig vänskap i amerikansk film har fått ett uppsving de senaste åren, t.ex. i Superbad, Step Brothers och Pineapple Express. Den här filmen koncentrerar sig inte på just det temat, men har ändå flera roliga scener när männen umgås.

500 days of Summer är en frisk fläkt i kärlekskomediträsket och jag tror att de flesta som ser den kommer att tycka om den. Fyra välförtjänta kaniner delar jag ut!

/Jonas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0