Call Girl, Bedragaren, Det enda laget - Mellan sanning och osanning i Harvey

Mikael Marcimains politiska thriller Call Girl har höga förväntningar att leva upp till efter succéerna med tv-serierna Lasermannen och Upp till kamp. Pernilla August spelar den hårda bordellmamman Dagmar Glans som förser 70-talets mäktiga män i Stockholm med unga flickor. Fiktion baserat på känt svenskt fall.

I Bedragaren försöker Richard Gere dölja spåren efter sina tvivelaktiga val men polisen Tim Roth är honom på spåren.

Det enda laget porträtterar fansen kärlek till fotbollslaget GAIS. Det har varit ett tungt år för laget, men fansen står troget vid dess sida. Kända och okända röster hörs, bland annat Håkan Hellström och Claes Malmberg.

Marc Webb startar om produktionen av Marvels Spindelman med Andrew Garfield i huvudrollen som The Amazing Spider-Man. Vid sin sida har han Emma Stone, Rhys Ifans, Denis Leary, Martin Sheen, Sally Fields. Många kända namn, men räcker det för att motivera en nyproduktion så snart efter Sam Ramis trilogi?

William Friedkin regisserade French Connection och Exorcisten på tidigt 70-tal. Sedan har det inte blivit så många succér. Nu gör han Killer Joe, en Texas noir med Matthew McConaughey som yrkesmördare. Filmen är från början en pjäs av Tracy Letts som även gjort filmens manus.

Veckans quiz-tema är självklart amerikanska presidenter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0